Skrzydełka kurze w miodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka kurze w miodzie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Końcówki skrzydełek odetnij, a resztę podziel na 3 części w miejscu stawów.

Krok 2

W misce wymieszaj wodę z Fixem Knorr.

Krok 4

Skrzydełka wymieszaj z przygotowanym sosem.

Krok 3

Dodaj posiekany czosnek, imbir, sos sojowy, miód, sherry i wymieszaj.

Krok 5

Całość zamknij w woreczku dołączonym do opakowania Fix i piecz według wskazówek na opakowaniu. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka kurze w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka kurze w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka kurze w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka kurze w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka kurze w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka kurze w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka kurze w miodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka kurze w miodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej