Kurczak w złocistej przyprawie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w złocistej przyprawie

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

1 sztuka

6 sztuk

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka umyłam przecięłam na połowę i dolną część wzięłam do pieczenia.

Kurczak w złocistej przyprawie  - Krok 1

Krok 2

Przyprawę Knorr Fix otworzyłam wyjęłam woreczek włożyłam mięso z kurczaka i obsypałam całe zamknęłam woreczek i włożyłam do naczynia żaroodpornego piekłam 1 godzinę w 180 stopniach. Po tym czasie wyjęłam mięso z piekarnika przecięłam woreczek wyjęłam z niego kurczaka. Wstawiłam jeszcze raz do pieca a by się podpiekło.

Kurczak w złocistej przyprawie  - Krok 2

Krok 3

Ziemniaki obrałam ugotowałam w osolonej wodzi podawałam z kurczakiem i ogóreczkami chilli i w zalewie pomidorowej .

laleczka20

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w złocistej przyprawie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej