Śledź w kożuchu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledź w kożuchu

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

100 mililitrów

1 sztuka

150 gramów

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj buraki w lekko osolonej wodzie, następnie obierz ze skóry i pokrój (lub zetrzuj na tarce z dużymi otworami).

Krok 5

Składniki sałatki ułóż w szklanej misce w odpowiedniej kolejności: buraki, sos majonezowy, śledzie, sos majonezowy, jajka, buraczki, sos majonezowy, śledzie, sos majonezowy, jajka.

Krok 2

W międzyczasie ugotuj jajka na twardo, a śledzie namocz w wodzie.

Krok 3

Jajka pokrój w kostkę, a śledzie po wyjęciu z wody polej sokiem z cytryny, a następnie pokrój w paski.

Krok 4

Majonez i jogurt naturalny połącz z Sosem sałatkowym koperkowo-ziołowym Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledź w kożuchu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej