
Składniki
1 kilogram
8 sztuk
2 sztuki
null
null
8 sztuk
1 opakowanie
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obraną cebulę pokrój w pół talarki.
Krok 2
Wrzuć ją do dużego garnka i dodaj koncentrat pomidorowy, olej, liście laurowe, ziele angielskie, goździki, dopraw cukrem i solą.
Krok 3
Wszystko razem usmaż, gdy cebula będzie miękka, ostudź.
Krok 4
Na każdym płacie śledzia ułóż porcję sosu, zwiń i zepnij wykałaczką.
Krok 5
Ułóż w pojemniku i zalej resztą sosu. Schłodź i podawaj po kilku godzinach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej