Śledzie w occie winnym z estragonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w occie winnym z estragonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

3 ziarna

2 sztuki

1.5 łyżeczki

3 ziarna

1 łyżeczka

1 szklanka

300 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wymocz i osusz. Cebulę pokrój w plasterki.

Krok 2

Następnie pokrój na kawałki i włóż do słoika.

Krok 3

Przykryj pokrojoną w plasterki cebulą.

Krok 4

Ocet i wodę wlej do garnka. Dodaj przyprawy i cukier. Zagotuj.

Krok 5

Wystudzoną zalewą, wraz z przyprawami, zalej przygotowane w słoiku śledzie. Wstawić do lodówki na 48 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej