Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski
łatwe
31 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 szklanka
null
100 gramów
1 pęczek
1 łyżka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, posiekaj, zalej octem wymieszanym z olejem, dopraw do smaku i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
Krok 2
Śledzie zwiń w rolmopsy i ułóż na głębokim półmisku.
Krok 3
Ser feta pokrój w kostkę , wymieszaj z cebulką i posiekanym szczypiorkiem.
Krok 4
Przygotowaną zalewą polać ułożone śledzie i odstawić na godzinę do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej