
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
25 dekagramów
0.5 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
2 łyżki
0.5 kilograma
null
5 dekagramów
5 dekagramów
0.5 kilograma
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mak zalej wrzątkiem i gotuj 60 minut, odcedź i zmiel dwukrotnie.
Krok 2
Podgrzej, dodaj margarynę, cukier, miód i orzechy.
Krok 3
Białko ubij i wymieszaj z masą.
Krok 4
Drożdże dokładnie rozetrzyj z mlekiem, dodaj roztopioną margarynę, mąkę i jajka. Zagnieć ciasto.
Krok 5
Rozwałkuj i wytnij krążki. Nakładaj farsz i lep pierogi.
Krok 6
Smaż na gorącym oleju na złoto z obu stron.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej