
Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanym tłuszczu przesmaż mięso, podlej połową szklanki wody i dodaj esencje Knorr oaz liść laurowy.
Krok 2
Duś około 20 minut co jakiś czas podlewają wodą. Dodaj cebulę, dopraw pieprzem. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Duś do wyparowania wody.
Krok 4
Mięso po oczyszczeniu pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w grubą kostkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej