
Składniki
3 łyżki
1 opakowanie
1.5 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść galaretkę szafirową w połowie zalecanej wody, a niebieską według przepisu na opakowaniu.
Krok 2
Osobno ubij mleko z cukrem do momentu zgęstnienia, po czym dodaj wystudzoną szafirowa galaretkę i dokładnie zmiksuj.
Krok 3
Wlej na biszkopt, który następnie posyp wymytymi, osuszonymi jagodami i zalej górę niebieską galaretkę. Schłodź w lodówce do całkowitego stężenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej