Smerfne ciasto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smerfne ciasto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 opakowanie

1.5 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozpuść galaretkę szafirową w połowie zalecanej wody, a niebieską według przepisu na opakowaniu.

Krok 2

Osobno ubij mleko z cukrem do momentu zgęstnienia, po czym dodaj wystudzoną szafirowa galaretkę i dokładnie zmiksuj.

Krok 3

Wlej na biszkopt, który następnie posyp wymytymi, osuszonymi jagodami i zalej górę niebieską galaretkę. Schłodź w lodówce do całkowitego stężenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smerfne ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smerfne ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smerfne ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smerfne ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smerfne ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smerfne ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smerfne ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smerfne ciasto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej