
Składniki
0.5 opakowania
0.5 opakowania
3 opakowania
1 szklanka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mleczną i białą czekoladę łamię na kawałki i wkładam do osobnych miseczek.
Krok 2
Najpierw miseczkę z białą czekoladą ustawiam na garnku z wodą, tak aby miseczka nie dotykała wody.
Krok 3
Rozpuszczam czekoladę a następnie pędzelkiem "maluje" główki dinozaurów.
Krok 4
Następnie rozpuszczam w ten sam sposób mleczną czekoladę, do której na samym końcu już po zdjęciu z kąpieli wodnej dodaję gorzką czekoladę i mieszam aż do rozpuszczenia i połączenia się obydwu czekolad.
Krok 5
Maluję pozostałe części dinozaurów. Foremkę wkładam na około 10 minut do lodówki.
Krok 6
Po tym czasie nakładam kolejną warstwę czekoladą i ponownie wkładam do lodówki, czynność powtarzam jeszcze raz. W czasie kiedy foremka chłodzi się w lodówce przygotowuję nadzienie.
Krok 7
Do pozostałej białej czekolady dodaję mleko zagęszczane, zmielone orzechy i mleko w proszku. Dokładnie mieszam i ponownie ustawiam w kąpieli wodnej i mieszam aż do momentu kiedy masa zgęstniej.
Krok 8
Przestudzoną masę nakładam do czekoladowych foremek. Delikatnie wstrząsam foremką aby masa równomiernie się rozprowadziła a następnie pokrywam pozostałą mleczną czekoladą.
Krok 9
Foremkę ponownie wkładamy do lodówki na około godzinę. Teraz najtrudniejsze zdanie - pilnujemy aby dinozaury nie zniknęły.
Krok 10
Po godzinie delikatnie wyciągamy pralinki z foremki i możemy delektować się słodkością
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej