Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni

Składniki
100 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
20 sztuk
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Wszystko zmiksuj w blenderze.

Krok 2
W razie potrzeby dolej więcej wody, aby uzyskać bardziej płynną


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej
Smootie ze szpinaku
Pora na: Drugie śniadanie.
Smoothie zachwyca aksamitną konsystencją i głębokim smakiem warzywnym i owocowym. Dlaczego nie wykorzystać tych właściwości do przygotowania posiłku na drugie śniadanie? Skorzystajcie z naszej propozycji na smoothie jarmużowe, które wzbogaciliśmy dodatkiem owoców – mandarynki oraz cytryny. Uzupełnieniem koktajlu są także przyprawy – imbir i cynamon, tworzące oryginalną kompozycję aromatyczną. Zapraszamy na drugie śniadanie w warzywno – owocowym stylu.
Dla kogo?
Smoothie z jarmużu polubią osoby szukające urozmaicenia posiłków w zbilansowanej diecie wysokobiałkowej. Przypadnie do gustu szczególnie fanom koktajlów.
Wiesz, co jesz!
Smoothie zapewni wam 216 kcal energii, niezbędnej do realizacji codziennych aktywności. Zawiera również 8,3 g błonnika oraz 8,7 g białka.
Czy wiesz, że?
Mandarynki obecne w przepisie, spotkacie pod różnymi nazwami gatunkowymi. Jednym z popularniejszych rodzajów tego owocu jest klementynka, czyli mieszaniec z pomarańczą gorzką. Cechuje się wyjątkowo aromatycznym miąższem, w ciemnopomarańczowym lub czerwonym kolorze.