
Składniki
null szczypt
2 sztuki
null szczypt
1 pęczek
null
150 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i posiekaj w kostkę.
Krok 2
Wymieszaj razem z twarożkiem, dopraw do smaku.
Krok 3
Ogórek obierz, przetnij na połówkę i wydrąż nasiona, nadziej warzywo przygotowanym serkiem i ułóż na wysmarowanej oliwą folii aluminiowej.
Krok 4
Zawiń dość szczelnie i piecz na ruszcie przez 30 minut.
Krok 5
Przed podaniem udekoruj soczyste ogórkowe łódeczki natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej