
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżeczki
3 łyżki
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nagrzej piekarnik do 220°C. Podziel czosnek na ząbki i obierz. Nożem zrób wgłębienia w mięsie. Nadziej je ząbkami czosnku.

Krok 2
Połącz Przyprawę do karkówki Knorr z oliwą, tymiankiem i dżemem. Natrzyj dobrze mięso. Wstaw do formy do zapiekania. Wlej wino i 100 ml wody.

Krok 3
Piecz przez ok. 40 min. Przykryj mięso folią aluminiową i pozostaw na 10 min. Podawaj pokrojone w plastry z sosem z pieczenia.


Dobra rada:
Wypróbuj ulubione smaki dżemów np. morelowy lub wiśniowy. Nie zapomnij pozostawić mięso pod przykryciem po upieczeniu. Będzie dzięki temu wyjątkowo soczyste i łatwiejsze do krojenia.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczysta pieczeń z wieprzowiny
Soczysta pieczona wieprzowina sprawdza się jako danie obiadowe z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty lub jako zimne mięso do kanapek na drugie śniadanie.