Gulasz wieprzowy po myśliwsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy po myśliwsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
367 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

152 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

171 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

250 gramów

1 sztuka

400 gramów

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść pieczarki i pokrój je w plasterki.

Krok 2

Wytop boczek na gorącym oleju (na średnim ogniu), dodaj pieczarki, podsmaż je, po czym wyjmij. W pozostałym tłuszczu podsmaż mięso.

Krok 3

Dolej 0,5 litra (500 mililitrów) ciepłej wody i zagotuj. Dodaj przyprawy i wsyp zawartość torebki Fix Knorr, następnie dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Duś mięso na wolnym ogniu pod przykryciem przez 1,5 godziny. Dodaj do gotowego gulaszu pieczarki i skwarki - całość podgrzej. Dopraw do smaku, jeśli uznasz, że jest to konieczne.

Krok 5

Posyp natką pietruszki i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy po myśliwsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z wątróbki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz wieprzowy po myśliwskuGulasz wieprzowy po myśliwsku

Dania jednogarnkowe są proste w przygotowaniu i cechują się bogactwem smaków i aromatów. Tym razem przyrządź gulasz wieprzowy w wersji po myśliwsku – dzięki dodatkowi ziół oraz mięsa jest wyjątkowo smaczny. Od czego zacząć? Na początek oczyść pieczarki i pokrój je w cienkie plastry, następnie usmaż boczek i po chwili dodaj do niego pokrojone grzyby. Kiedy będą już miękkie, wyjmij je, a na wytopionym tłuszczu usmaż wieprzowinę. Do takiej mieszanki wlej pół litra wody, wsyp podstawowe przyprawy i zawartość opakowania Knorr – wszystko razem dokładnie wymieszaj. Duś mięso na małym ogniu. Do gulaszu wrzuć pieczarki i skwarki, dopraw i ponownie podgrzej. Z czym serwować to jednogarnkowe danie? Gulasz wieprzowy doskonale skomponuje się z chlebem wiejskim, posypany posiekaną natką pietruszki. Będzie też dobrze smakował z chrupiącą grzanką posmarowaną twarożkiem czosnkowym albo ziołowym. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie prawdziwą przyjemnością. Życzymy smacznego!