Sos krakowski I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos krakowski I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka przetrzyj przez sito.

Krok 2

Natkę drobno posiekaj.

Krok 3

Żółtka połącz z majonezem, śmietaną, ketchupem, musztardą i natką pietruszki

Krok 4

Dopraw mieloną papryką, solą, pieprzem, cukrem. Dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos krakowski I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej