Sos słodko-kwaśno-ostry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos słodko-kwaśno-ostry

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

250 gramów

125 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój na małe kawałki, papryczkom chili odetnij ogonki, a resztę pokrój na kawałeczki, czosnek posiekaj.

Krok 2

Wodę zagotuj z octem, cukrem i Fixem Knorr.

Krok 3

Do sosu dodaj przygotowane wcześniej warzywa. Całość dokładnie zmiksuj. Sos możesz podawać do dań mięsnych i wegetariańskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos słodko-kwaśno-ostry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej