Winegret limonowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Winegret limonowy

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
16 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Listki kafiru dostaniesz w sklepach z produktami orientalnymi. Jeśli nie, zastąp je łyżeczką skórki cytrynowej lub z limonki. A jeśli twoja mama lub babcia hoduje w domu cytrynę, spytaj, czy możesz zerwać jeden z listków. Upewnij się tylko, czy nie są spryskane jakąś chemią!

Krok 2

Zmiksuj 7 pierwszych składników, dodaj mango, kolendrę, chili, liść kafiru i szalotkę, wymieszaj i przypraw do smaku solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Winegret limonowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej