Apetyczny włoski sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny włoski sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

null

150 gramów

1 łyżka

null

1 łyżeczka

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę obierz i posiekaj w kosteczkę, pieczarki w plasterki.

Krok 2

Smaż na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut, wymieszaj z winem, przecierem pomidorowym i dopraw do smaku.

Krok 3

Duś na małym ogniu przez 10 minut, zagęść mąką w razie potrzeby, zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny włoski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny włoski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny włoski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny włoski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny włoski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny włoski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny włoski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny włoski sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej