Sos ze świeżych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos ze świeżych pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

1.5 kilograma

null

null

1 łyżeczka

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory zanurz we wrzątku.

Krok 2

Po 20 sekundach odcedź, zalej zimną wodą i odcedź raz jeszcze.

Krok 3

Obierz ze skórek, przekrój każdą połówkę i lekko ściśnij w dłoni. Łyżeczką usunąć nasiona.

Krok 4

Rozgnieć czosnek, posiekaj warzywa - cebulę i seler oraz paprykę - włóż do głębokiego żaroodpornego naczynia i zagrzej w mikrofalówce (ok. 4 minuty).

Krok 5

Pomidory grubo posiekaj, a następnie przełóż do naczynia z warzywami. Dodaj pozostałe składniki, zamieszaj, przykryj i raz jeszcze włóż do mikrofalówki na 3-5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos ze świeżych pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej