Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chrzan zetrzyj na tarce o małych oczkach. Natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 2

Chrzan i natkę utrzyj z solą.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z musztardą, dodaj pozostałe składniki i dodaj pieprz.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo. Obierz i drobno posiekaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos śmietanowo-chrzanowy z jajami, musztardą i natką pietruszki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rolmopsy z jajkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej