Sos szodonowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos szodonowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

4 sztuki

1 szklanka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wino z wodą.

Krok 2

Żółtka utrzyj z cukrem.

Krok 3

Wlej gorące wino i wymieszaj trzepaczką.

Krok 4

Naczynie z żółtkami wstaw do gorącego garnka z wodą i ubij na parze.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos szodonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos szodonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos szodonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos szodonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos szodonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos szodonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos szodonowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos szodonowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej