Surówka z młodego pora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z młodego pora

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Por umyć i oczyścić. Pokroić cały w cienkie paseczki.

Surówka z młodego pora  - Krok 1

Krok 2

Jabłko obrać usunąć gniazdo nasienne i utrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka).

Surówka z młodego pora  - Krok 2

Krok 3

Wymieszać por, jabłko. Wodę, olej, majonez zmieszać z sosem sałatkowym i polać nim surówkę. Delikatnie połączyć składniki. Zostawić na 5 minut by surówka "dojrzała".

Krok 4

Ta surówka jest najsmaczniejsza wiosną i latem - wystarczy 5 minut i już. Torebeczka sosu wystarczy na miseczkę surówki dla 3 osób. Polecam.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z młodego pora  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Surówka "2 selery"
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej