Surówka z ogórkiem szklarniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z ogórkiem szklarniowym

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

6

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

128 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1.5 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórka szklarniowego umyć, osuszyć i pokroić w paski w skórce

Krok 2

Czerwoną paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w paski

Krok 3

Por opłukać i pokroić w półplasterki

Krok 4

Czosnek obrać i zmiażdżyć

Krok 5

Do miski przełożyć ogórka szklarniowego, czerwoną paprykę, por, czosnek i oliwę z oliwek

Krok 6

Dodać kilka kropel soku z cytryny, szczyptę soli, pieprzu, ostrej papryki w proszku i majeranku

Krok 7

Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 15 minut

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z ogórkiem szklarniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej