Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami
NOWY PRZEPIS
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
10 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa umyj, obierz i rozdrobnij. W dużym garnku podsmaż warzywa z wyjątkiem marchewki.
Krok 2
Zalej wodą w objętości trzy razy większej niż warzywa w garnku. Zagotuj, wsyp ryż i gotuj powoli ok 10-12 minut. Dopraw do smaku.
Krok 3
Teraz zmiksuj zupę na krem i przelej przez sito. Wsyp marchewkę.
Krok 4
Unforgettaballs The Vegetarian Butcher oraz makaron ugotuj zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Dodaj do zupy, całość zagotuj razem, skrop oliwą i podawaj.

Dobra rada:
Smak zupy możesz dodatkowo wzmocnić jeśli dodać dwa, trzy suszone grzyby. Warzywa zamiast zalewać wodą możesz zalać wcześniej przygotowanym bulionem warzywnym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami
Tradycyjne polskie święta kojarzone są przede wszystkim z mięsnymi lub rybnymi daniami. To prawdziwe wyzwanie dla osób, które na co dzień gustują w kuchni roślinnej. Jednak ugotowanie zupy w wersji wege wcale nie musi być ani trudne, ani skomplikowane. Sprawdźcie nasz przepis na świąteczną zupę z wegetariańskimi pulpecikami, która doskonale wkomponuje się w bożonarodzeniowe czy wielkanocne menu. Z przygotowaniem dania poradzi sobie każdy – wystarczy kilka podstawowych składników i niecałe pół godziny czasu. Smacznego!
Dla kogo?
Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami to propozycja dla tych z was, którzy szukają ciekawej roślinnej alternatywy dla klasycznych dań świątecznych. Zupa skradnie kulinarne serca także miłośników mięsa, stanowiąc świetne urozmaicenie nie tylko świątecznego menu.
Na jaką okazję?
Jak sama nazwa wskazuje – przede wszystkim na święta. Ale nie jest to jedyna okazja, gdy ta zupa może znaleźć się na waszym stole. Doskonale wpisuje się bowiem w codzienny jadłospis obiadowy.
Czy wiesz, że?
Do zupy polecamy makaron muszelki, ale pamiętaj, że masz spory wybór w tym zakresie. Makarony to ogromne bogactwo kształtów, wielkości i różnorodnych smaków. Na świecie występuje ponad 300 odmian pasty!
Dla urozmaicenia:
Smak świątecznej zupy świetnie wzbogacą suszone grzyby. Ponadto zamiast wody możesz użyć wcześniej przygotowanego bulionu warzywnego.