Sałata z rukoli i awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z rukoli i awokado

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 pęczek

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę wypłucz w chłodnej wodzie i osusz (najlepiej w wirówce do sałaty).

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Awokado przekrój na pół wzdłuż, wyjmij pestkę i obierz ze skóry. Pokrój w półplasterki.

Krok 3

Do miski wrzuć sałatę, jajka i awokado.

Krok 4

Przygotuj sos. Do słoiczka wlej oliwy, ocet i wsyp sos sałatkowy. Zakręć i potrząsaj aż wszystkie składniki połączą się. Gotowym sosem polej sałatkę i delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z rukoli i awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej