Boczniak w panierce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczniak w panierce

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby dokładnie płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.

Krok 2

Kostkę bulionową rozgniatamy z dodatkiem oliwy i jajkiem. Dokładnie mieszamy do połączenia się składników.

Krok 3

Grzyby obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej.

Krok 4

Smażymy z obu stron do uzyskania złotej skórki. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczniak w panierce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej