
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr połącz z wodą i jajkami, wymieszaj do uzyskania jednolitej masy.

Krok 2
Cebulę i boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni na rumiany kolor.

Krok 3
Ostudzoną cebulę i boczek dodaj do ciasta ziemniaczanego, po czym całość przełóż do foremki wysmarowanej masłem.

Krok 4
Tak przygotowaną babkę włóż do piekarnika nagrzanego do 160 °C i piecz przez ok. 50 minut. Podawaj z ulubioną surówką i sosem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Baba ziemniaczana z boczkiem
Niebanalna przekąska, która nadaje się na stół przygotowany na imprezę ze znajomymi, np. urodziny czy imieniny. Tak samo dobrze pasuje na szybką przekąskę w domu, pracy i na wycieczce. Jak sama widzisz, to jedno danie daje ci wiele możliwości, dlatego pamiętaj o nim, kiedy chcesz upiec małe co nieco, a niekoniecznie masz dużo czasu na przygotowanie czegoś efektownego.Ciasto ziemniaczane wzbogacone wędzonym boczkiem i cebulką to bardzo treściwa i aromatyczna kompozycja, która podbije każde, nawet najbardziej wymagające podniebienie. Kawałki babki są idealną przekąską, ale możesz je również podać w wersji obiadowej. Doskonale pasują do niej wszelkiego rodzaju sosy, na przykład sos grzybowy. Możesz również przygotować sos śmietanowy z czosnkiem lub koperkowy. Koniecznie podaj również surówkę ze świeżych warzyw. Może to być marchewka z selerem lub surówka na bazie kapusty.