
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
5 sztuk
1 łyżeczka
3 łyżki
1 pęczek
1
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 łyżki
400
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do połowy zeszklonej w rondlu cebuli dodaj czosnek, sok z limetek i smaż, aż czosnek i cebula zaczną się lekko rumienić.
Krok 2
Dodaj sparzone i obrane ze skórki posiekane pomidory, pastę pomidorową, paprykę w proszku - dopraw do smaku i duś na małym ogniu.
Krok 3
Mięso wymieszaj w misce z bułką tartą, pozostałą cebulą, posiekaną miętą, kminkiem, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Dodaj pokruszona Mini kostkę Knorr i wyrób na jednolitą masę.
Krok 4
Formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego i smaż je na patelni (na oleju). Odsączone przełóż do rondelka z sosem. Całość duś jeszcze 0k. 20 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej