Zupa koperkowa z mielonym mięsem z indyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa koperkowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 łyżki

1 pęczek

4 łyżki

3 łyżki

6 szklanek

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszaj z jajkiem i bułką tartą, wyrób, dopraw solą i pieprzem. Uformuj klopsy i obtocz je w mące.

Krok 2

Do gotującego się bulionu Knorra dodaj obraną i pokrojoną w plasterki marchew.

Krok 3

Wrzuć pulpeciki i gotuj 10 minut. Następnie je wyjmij i trzymaj w cieple.

Krok 4

Połącz mleko z kaszą i wlej do gotującego się bulionu Knorr.

Krok 5

Dopraw solą , pieprzem oraz sokiem z cytryny, włóż pulpety i posiekany koperek, gotuj 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa koperkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
33 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa koperkowaZupa koperkowa

Zupy jarzynowe to świetna propozycja na ciepłe dni. Podawane w letniej temperaturze, z grzankami, jajkiem czy kluskami, mają właściwości orzeźwiające. Wśród popularnych zup tego typu, np. szczawiowej i botwinki, na uwagę zasługuje również koperkowa. Do jej przygotowania możesz wykorzystać bulion warzywny czy rosół z poprzedniego dnia. By wzbogacić danie, warto przyrządzić pulpeciki mięsne z jajkiem, dodatkiem bułki tartej oraz przypraw, obtoczone w mące. Wrzucone do wywaru z plasterkami marchewki stworzą bazę dla zupy, a udgotowane pulpety zastąpią wspomniane wcześniej grzanki czy makaron. Zgodnie z nazwą dania, niezbędny będzie również posiekany świeży koperek. By nie stracił swoich właściwości, czyli intensywnego koloru i smaku, należy dodać go na końcu do gotującego się wywaru. Kasza manna, zmieszana z mlekiem, nada całości gęstszą konsystencję. Zupa koperkowa może być podawana także na gorąco – bezpośrednio po ugotowaniu – lub podgrzewana. Sprawdź proponowany przepis i przyrządź smaczną potrawę dla całej rodziny.