
Składniki
2 szklanki
2 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżki
2 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki zagnieść na ciasto kruche (oprócz jabłek, cynamonu)
Krok 2
Jabłka obrać, przepołowić, wydrążyć środek
Krok 3
Ciasto podzielić na dwie części, w tym jedną większą i rozwałkować na rozmiar blachy prostokątnej
Krok 4
Mniejszą część ciasta położyć na blache na papierze do pieczenia
Krok 5
Ułożyć na niej jabłka okrągłym do góry
Krok 6
Posypać cynamonem i cukrem trzcinowym
Krok 7
Nałożyć drugą, większą część rozwałkowanego ciasta.
Krok 8
Piec 35-40 minut w temperaturze 170 stopni bez termoobiegu
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej