
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
2 sztuki
100 gramów
1 łyżka
200 gramów
1 łyżka
850 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, wymieszaj z imbirem i czosnkiem. Smaż na rozgrzanym oleju.
Krok 2
następnie dodaj garam masala i mieszaj 1 minutę.
Krok 3
Marchew pokrój w półplastry i dodaj, gotuj 10 minut.
Krok 4
Dodaj bulion Knorr.
Krok 5
Gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Wsyp fasolkę i ciecierzycę. Gotuj kolejne 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej