Wiosenny krupniczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny krupniczek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

null

null

1 pęczek

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz, umyj i zalej wodą.

Krok 2

Zagotuj razem z podsmażoną, posiekaną cebulką i gotuj, aż składniki będą miękkie.

Krok 3

Przecedź wywar i ugotuj w nim kaszę, natomiast warzywa pokrój na małą kostkę i wymieszaj z zupą gdy kasza będzie już gotowa.

Krok 4

Dopraw do smaku i wiosenny krupnik możesz podawać na stół.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny krupniczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Babka Wielkanocna
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej