
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
125 gramów
50 gramów
120 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę kukurydzianą wymieszaj ze 150 ml wody i szczyptą soli.
Krok 2
Uformuj 8 tortilli i rozłóż na desce.
Krok 3
Szynkę pokrój drobno razem z serem, wymieszaj z posiekanym drobno chili i ułóż farsz na surowych plackach.
Krok 4
Zlep dokładnie ciasto w rożki i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 5
Serowe rożki z szynką podawaj z sosem guacamole.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej