Serowe rożki z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe rożki z szynką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

125 gramów

50 gramów

120 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę kukurydzianą wymieszaj ze 150 ml wody i szczyptą soli.

Krok 2

Uformuj 8 tortilli i rozłóż na desce.

Krok 3

Szynkę pokrój drobno razem z serem, wymieszaj z posiekanym drobno chili i ułóż farsz na surowych plackach.

Krok 4

Zlep dokładnie ciasto w rożki i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 5

Serowe rożki z szynką podawaj z sosem guacamole.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe rożki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe rożki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe rożki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe rożki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe rożki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe rożki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe rożki z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe rożki z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej