Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

5 łyżek

50 mililitrów

2 łyżki

0.5 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka opłucz i osusz, następnie włóż do woreczka do pieczenia.

Krok 2

W miseczce połącz Ketchup Hellmann's Pikantny, sok z pomarańczy, sos sojowy, papryczkę chili i pokrojoną kolendrę. Dodaj zawartość opakowania Fix Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Przygotowaną marynatę wlej do woreczka z mięsem i zepnij spinką. Potrząśnij energicznie.

Krok 4

Torebkę nakłuj w kilku miejscach, a następnie włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz przez 50 minut. Podawaj z ryżem i warzywami.

1

Opinie o przepisie

  • Kamil Krzaklewski

    Kamil Krzaklewski , 07.05.2018

    pyszniaste

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone nogi z kurczaka z pomarańczami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ratatui a’la Gousto
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej