Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

100 gramów

500 gramów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do niewielkiego rondelka wsyp porzeczki, rozgnieć je widelcem, dodaj ocet balsamiczny i miód. Całość dokładnie wymieszaj i podgrzej krótko na silnym ogniu (sos nie powinien się karmelizować), zdejmij z ognia.

Krok 2

Cebulę i natkę posiekaj i dodaj do mięsa. Dopraw oregano, pieprzem i solą.

Krok 3

Ser pokrój w plastry.

Krok 4

Z mięsa uformuj okrągłe, cienkie placki. Na połowie ułóż kawałek sera i nakryj je pozostałymi zlepiając brzegi.

Krok 5

Rozgrzej mocno patelnię i smaż placki z obu stron na rumiano. Podawaj gorące z ciepłym sosem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle nadziewane z porzeczkową nutą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej