
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
0.5 szklanki
1 łyżka
2 sztuki
200 gramów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj. Podsmaż na patelni.
Krok 2
Gdy cebula się zeszkli, oprósz ją mąką i zasmaż.
Krok 3
Do zasmażki dodaj szpinak i smaż na średnim ogniu bez przykrycia przez 5 minut.
Krok 4
Ser pokrusz i dodaj wraz ze śmietaną do szpinaku.
Krok 5
Podgrzewaj do czasu, gdy ser się rozpuści, dopraw solą i pieprzem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej