Pikantne naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne naleśniki

Autor: kolec&pablo

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 mililitrów

3 łyżki

5 sztuk

1 sztuka

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

350 gramów

300 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto naleśnikowe: mąkę, mleko i wodę wlać do miski i wymieszać, dodać 5 jajek i 3 łyżki rozpuszczonego masła, posolić 3 szczyptami soli.

Krok 2

Mięso mielone smażyć na rozgrzanym oleju, rozdrabniając widelcem, dodać posiekane w paski cebulę i paprykę, smażyć do zarumienienia. Dodać czerwoną fasolę i rozpuszczone w wodzie fixy Knorr, mieszać do zgęstnienia i gotować ok 5 minut.

Krok 3

Naleśniki nadziane farszem zalepiamy plasterkiem żółtego sera i podgrzewamy w piekarniku, lub w mikrofalówce do rozpuszczenia sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej