Tapas z ciecierzycy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tapas z ciecierzycy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 łyżka

3 łyżki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

500 gramów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój w kostkę i zrumień na oliwie.

Krok 2

Czosnek posiekaj i wraz z kminem dodaj do chleba. Smaż przez 3 minuty.

Krok 3

Wrzuć wszystko do blendera i zmiksuj na jednolitą masę.

Krok 4

Przełóż z powrotem na patelnię, dodaj opłukaną ciecierzycę i szpinak.

Krok 5

Podlej wodą, dodaj ocet sherry, dopraw solą i pieprzem i duś około 10 minut. Tapas z ciecierzycy można podać na ciepło, ale najlepsze jest na zimno.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tapas z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tapas z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tapas z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tapas z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tapas z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tapas z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tapas z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tapas z ciecierzycy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej