
Składniki
750 gramów
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę i ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę posiekaj.
Krok 2
Rozgrzej oliwę, dodaj cebulę, dopraw solą i pieprzem, smaż na średnim ogniu aż się zeszkli.
Krok 3
W salaterce roztrzep jajka, dopraw solą i pieprzem. Dodaj ziemniaki i całość przełóż na patelnię. Zmniejsz ogień. Smaż pod przykryciem, na małym ogniu, przez około 10 minut z pierwszej strony.
Krok 4
Gotuj całość do czasu aż jajko się zetnie całkowicie.
Krok 5
Przy pomocy płaskiej pokrywki ostrożnie przewróć tortillę na drugą stronę, gotuj przez kolejne 5 minut. Przełóż na talerz i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej