Wrapy gryczane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wrapy gryczane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
97 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

125 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

0.5 łyżeczki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj mąkę gryczaną z 250ml wody. Dodaj jajko, szczyptę soli i dokładnie wymieszaj jak ciasto naleśnikowe. Odstaw na 1h do lodówki.

Krok 2

Smaż cienkie naleśniki aż do wyczerpania ciasta.

Krok 3

Odcedź fasolkę i przełóż do kielicha blendera. Dodaj Sos sałatkowy Knorr, musztardę, miód i całość zmiksuj na pastę.

Krok 4

Gotowe naleśniki posmaruj pastą, połóż na wierzchu łososia oraz listki rukwi wodnej.

Krok 5

Zwiń dokładnie. Pokrój w grubsze plastry, przebij wykałaczką i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Wrapy możesz również przygotować w wersji wegetariańskiej zastępując łososia np plastrami awokado. Jeśli nie możesz dostać rukwi wodnej możesz ją zastąpić młodym szpinakiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wrapy gryczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wrapy gryczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wrapy gryczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wrapy gryczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wrapy gryczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wrapy gryczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wrapy gryczane  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wrapy gryczane  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Wrapy gryczane Wrapy gryczane

Orzechowy smak kaszy gryczanej kojarzą zapewne wszyscy. Idealnie komponuje się z mięsnym sosem, tak chętnie przygotowywanym na obiad. Gryka ma jednak wiele twarzy i dziś odkryjemy przed Wami jej zupełnie nowe oblicze. Niezbędna jest mąka gryczana, którą wykorzystacie do przygotowania wrapów. Wzbogacone o ulubione dodatki, będą świetną przekąską o charakterze finger food. Nie pozostaje nic innego, jak zabrać się za przygotowanie ciasta na pyszne wrapy gryczane!

Dla kogo?

Wrapy gryczane będą ulubionym daniem każdego, kto lubi smak kaszy gryczanej. To również smakowita pozycja w menu osób poszukujących ciekawych propozycji na przekąskę lub kolację.

Na jaką okazję?

Danie sprawdzi się przede wszystkim jako przekąska. Możecie je serwować podczas przyjęcia. Z pewnością zaskoczysz wszystkich gości!

Czy wiesz, że?

Mąka gryczana wykorzystywana jest przede wszystkim w kuchniach krajów Europy Wschodniej. Jej smak uwielbiają także Japończycy, przygotowując z gryki tradycyjny makaron sobą. 

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcesz przyrządzić wrapy gryczane w wersji wegetariańskiej, zastąp łososia plastrami awokado.