Tuńczyk w jajku po indyjsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tuńczyk w jajku po indyjsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szczypta

1 łyżka

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cztery jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz.

Krok 2

Tuńczyka odsącz. Cebulę posiekaj, imbir zetrzyj na tarce, a czosnek przeciśnij przez praskę. Wszystkie składniki dodaj do tuńczyka. Dopraw kolendrą, solą i pieprzem.

Krok 3

Całość dokładnie zmiksuj, dodaj jajko roztrzepane z mąką i wymieszaj. Tak przygotowaną masę podziel na cztery porcje.

Krok 4

Z każdej porcji zrób placek o grubości około 5 milimetrów. Na każdym placku połóż po jednym jajku ugotowanym na twardo i dokładnie owiń je rybną masą. Odstaw do lodówki na 30 minut.

Krok 5

Po wyjęciu z lodówki smaż na rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty. Jajka odsącz na ręczniku papierowym i podawaj z sosem tatarskim lub curry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tuńczyk w jajku po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tuńczyk w jajku po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tuńczyk w jajku po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tuńczyk w jajku po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tuńczyk w jajku po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tuńczyk w jajku po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tuńczyk w jajku po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tuńczyk w jajku po indyjsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gofry bez cukru
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej