
Składniki
70 gramów
10 gramów
2 łyżeczki
20 gramów
80 gramów
50 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Pomidora i rzodkiewkę pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać.

Krok 2
Ser pokruszyć widelcem, dodać pokrojone warzywa i jogurt. Doprawić całość do smaku i wymieszać.

Krok 3
Pieczywo posmarować Florą ProActiv.

Krok 4
Twarożek nałożyć na pieczywo i podawać.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej