Warzywa duszone na sposób chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywa duszone na sposób chiński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

null

null

null

3 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę oczyść i odkrój końcówki, po czym podgotuj w niesolonej wodzie.

Krok 2

Cukinię, paprykę i marchew pokrój na słupki, cebulę i czosnek posiekaj. Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i podsmaż.

Krok 3

Następnie wrzuć marchew i znowu podsmaż. Teraz dorzuć cukinię, fasolkę i paprykę.

Krok 4

Dodaj czosnek, chili i cukier oraz starty imbir.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody oraz sosem sojowym i olejem sezamowym.

Krok 6

Wlej płyn do warzyw. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Natychmiast podawaj samodzielnie z ryżem lub mięsem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywa duszone na sposób chiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej