
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
null
null
null
3 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolkę oczyść i odkrój końcówki, po czym podgotuj w niesolonej wodzie.
Krok 2
Cukinię, paprykę i marchew pokrój na słupki, cebulę i czosnek posiekaj. Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i podsmaż.
Krok 3
Następnie wrzuć marchew i znowu podsmaż. Teraz dorzuć cukinię, fasolkę i paprykę.
Krok 4
Dodaj czosnek, chili i cukier oraz starty imbir.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 200 ml wody oraz sosem sojowym i olejem sezamowym.
Krok 6
Wlej płyn do warzyw. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj. Natychmiast podawaj samodzielnie z ryżem lub mięsem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej