Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem
łatwe
1020 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
250 gramów
1 opakowanie
200 gramów
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotuj przez minutę. Odcedź je i zachowaj pół szklanki wywaru.

Krok 2
Ryż ugotuj w torebkach według instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedź go na sitku.

Krok 3
Mięso pokrój w niewielkie kawałki, np. w paski, i podsmaż na oleju wraz z posiekanym czosnkiem, aż będzie rumiane.

Krok 4
Dodaj warzywa oraz ryż i całość smaż 3-4 minuty. Dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Zachowaną wodę z gotowania warzyw wymieszaj z zawartością opakowania Naturalnie Smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr i kurkumą.

Krok 6
Wlej sos do paelli, dokładnie wymieszaj i smaż jeszcze kilka minut, aż wszystko dobrze się połączy i danie będzie gotowe. Paellę możesz również przygotować z samymi warzywami lub rybą.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Tagliatelle z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hiszpańska paella z warzywami i kurczakiem
Prosta paella pełna warzyw ze szczyptą złocistej kurkumy to proste i znakomite danie obiadowe.