Zasmażane ziemniaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zasmażane ziemniaki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

50 gramów

1 szczypta

1 pęczek

100

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj i ugotuj w łupinach w osolonej wodzie.

Krok 2

Obierz i pokrój w talarki. Natkę posiekaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć ostrożnie ziemniaki.

Krok 4

Smaż z obu stron na złoty kolor.

Krok 5

Gdy wszystkie będą zrumienione dodaj natkę, dopraw pokruszoną Mini kostką Knorr i oprósz bułką tartą. Wymieszaj, smaż jeszcze chwilę. Podawaj jako dodatek do mięs i ryb.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zasmażane ziemniaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej