
Składniki
2 łyżki
3 łyżki
500 gramów
1 sztuka
0.5 pęczka
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, następnie pokrój na ćwiartki.
Krok 2
Koper włoski pokrój w cienkie paski wycinając głąba.
Krok 3
Z pomarańczy zetrzyj skórkę za pomocą tarki ze średnimi oczkami, następnie sparz kilka razy skórkę zmieniając wodę za każdym razem.
Krok 4
Wymieszaj Sos Knorr z wodą i olejem.
Krok 5
Pomidory wymieszaj z koprem włoskim i skórką pomarańczy, dopraw pieprzem. Sałatkę podawaj polaną sosem i udekorowaną posiekanym koprem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej