Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza

Autor: madziakat

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

1 opakowanie

1 szczypta

2 sztuki

0.5 opakowania

5 łyżek

0.5 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka pokrój na kawałki ok 1x1 cm, następnie usmaż kurczaka na złoty kolor, na pół minuty przed końcem smażenia posyp i dokładnie obtocz każdą część przyprawą do gyrosa. Pozostaw do ostudzenia.

Krok 2

Przygotuj miskę przezroczystą żeby było widać warstwy sałatki. Pomidory obierz ze skórki i również je pokrój w kostkę. Ułóż na dnie miski. Następnie pokrój ser feta w kostkę i ułóż na pomidorach. Na serze połóż wystudzone kawałki piersi z kurczaka.

Krok 3

Sos: wymieszaj podaną ilość majonezu i śmietany z przeciśniętymi ząbkami czosnku i pieprzem. Pamiętaj, aby nie solić sosu, ponieważ ser feta jest sam w sobie bardzo słony.

Krok 4

Warstwy sałatki ostrożnie zalej sosem tak, aby była równo przykryta. Na wierzchu posyp szczyptą suszonej bazylii.

Krok 5

Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z gyrosem - najlepsza i najprostsza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej