Sałatka z kaczką i kozim serem - VIDEO
łatwe
113 osób zapisało
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
null
50 gramów
300 gramów
1 łyżka
null
200 gramów
1 łyżka
2 łyżki
200 gramów
null
50 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kaczki dopraw przyprawą Knorr, obsmaż na patelni, a następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut.

Krok 2
¼ Bulionetki drobiowej Knorr rozpuść w 100 mililitrach gorącej wody. Następnie wystudź wywar.

Krok 3
Przygotuj sos: musztardę, majonez, miód, sok z cytryny oraz sok z żurawiny wymieszaj na gładką masę. Na końcu dodaj wywar.

Krok 4
Mięso pokrój w cienkie plastry. Wszystkie składniki sałatki wymieszaj ze sobą. Polej sosem, a na wierzch posyp grzankami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej