Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
191 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 opakowania

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

200 gramów

50 mililitrów

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość Fixu Knorr wymieszaj z olejem z orzechów włoskich i białym winem.

Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - Krok 1

Krok 2

Czerwoną paprykę zawiń w folię aluminiową, piecz przez około 20 minut w piekarniku w 200 °C. Po ostygnięciu obierz ze skóry, oczyść z pestek i pokrój na małe kawałki.

Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - Krok 2

Krok 3

Piersi pokrój w cienkie plastry o grubości 1 cm i rozbij młotkiem. Mięso obtocz w przygotowanej marynacie.

Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - Krok 3

Krok 4

Niewielką ilość rukoli, kawałek papryki i sera koziego zawiń w płaty mięsa. Całość obłóż dookoła plastrami boczku.

Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - Krok 4

Krok 5

Roladki umieść w torebce do smażenia, po cztery kawałki, i smaż około 12 minut, przewracając co jakiś czas torebkę. Roladki podawaj polane syropem balsamicznym, na białym ryżu.

Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem

Piersi z kurczaka z rukolą i kozim serem to elegancka kompozycja, doskonała dla wielbicieli kuchni pełnej niespodzianek. Niesamowicie wyglądające roladki z kurczaka zawinięte w plastry aromatycznego boczku to propozycja na wielkie wydarzenia, które wymają tego, aby uczcić je również kulinarnie.Prawdziwy sekret tkwi dopiero po rozkrojeniu tajemniczych roladek. Kolorowy farsz, składający się z zielonej rukoli i białego koziego sera to kompozycja niezwykle harmonijna w smaku i wyglądzie. Tak przygotowane roladki, pokrojone na mniejsze kawałki możesz podać jako szybką przekąskę podczas imprezy, jako przystawkę lub jako danie główne. Wystarczy podać je w towarzystwie ryżu lub pieczonych ziemniaczków, a jako dodatek warzywny podać kolorową sałatkę typu greckiego bądź taką, jaką lubisz najbardziej. Kleksy octu balsamicznego dodadzą nutkę elegancji na talerzu z pysznościami.