
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
300 gramów
80 gramów
100 gramów
2 łyżki
1 łyżka
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę i usmaż na patelni, aż będzie chrupiący.

Krok 2
Sałaty umyj, osusz i porwij na mniejsze listki. Winogrona umyj i przekrój na pół.

Krok 3
Ser pokrój w kostkę.

Krok 4
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Krok 5
Połącz wszystkie składniki i podawaj z grzankami. Do sałatki doskonale pasują również orzechy.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z boczkiem
Dziś pora na dawkę wyrazistych smaków. Spróbuj oryginalnej słodko-wytrawnej sałatki z boczkiem. Słony, chrupiący boczek łączy się tu z kruchą sałatą rzymską lub lodową, soczystymi winogronami czerwonymi i kremowym serem pleśniowym. Co za połączenie! Idealne zbalansowanie smaków zapewnia całości sos sałatkowy. Majonez zmieszany ze startą goudą lub parmezanem potrzebuje dawki wyrazistych przypraw. Dobrym rozwiązaniem jest dodanie sosu sałatkowego Cezar Knorr, który doskonale komponuje się z mieszanką smaków całej potrawy. Godnym zwieńczeniem oryginalnej sałatki z boczkiem będą orzechy włoskie. Połóż kilka połówek orzechów na gotową sałatkę, a efekty wizualny i smakowy gwarantowany. Wedle uznania możesz je zastąpić innym gatunkiem orzechów lub migdałami. Możesz dodać także grzanki czosnkowe. Do dzieła!